donderdag 18 juli 2013

Top 5 lekkerste én gezondste tussendoortjes

Heb je honger maar wil je niet nog meer aankomen? Dit zijn de lekkerste tussendoortjes die 100% goed voor jou en je dieet zijn:
5. Fruit smoothies. Pak de blender uit de kast, snij wat fruit en doe er wat yoghurt bij en drinken maar! Een smoothie vult prima en je kan er erg goed mee variëren. Je kan de ene keer weer aardbeien en bananen in je smoothie doen maar als je meer zin hebt in een kiwi doe je dat er toch lekker doorheen. Zo wordt een smoothie nooit saai!
4. Noten. Nu moet je wel van noten houden en niet veel mensen vinden dat even lekker. Maar als je wel van amandelen, walnoten of pistache nootjes houd, heb je geluk. Noten zijn namelijk supergezond.
3. Bananen. Eigenlijk is ieder fruit wel heel gezond maar bananen geven ook nog eens heel veel energie. Door die energie heb je misschien meer motivatie om een rondje hard te lopen en dat is natuurlijk dubbel zo gezond!
2. Cocosnoot water. Alle celebs drinken het. Het is heerlijk fris en heel gezond en er zitten haast geen calorieën in.
1. Pure chocola. Als je van witte of melkchocola houd heb je pech, deze soorten chocola zijn niet zo gezond. Maar pure chocola is wel gezond. Tenminste, dat zeggen een paar Amerikaanse wetenschappers. Er zitten stofjes in, flavonoïden, die onder andere veroudering, een te hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte tegen gaan. Helaas zit er ook nog suiker en vet in, dus eet pure chocola maar dan wel met mate!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten